Tömések

Ahhoz, hogy a szuvasodást a páciens „lyukként” érzékelje egy közel négy éves folyamat következményeit élheti át! Ekkor már nem biztos, hogy egy egyszerű töméssel a folyamat megállítható és felejthető lesz.

A fogtömés a frontfogakon és rágófogakon egyaránt alkalmazható. A szuvasodás mértékétől és elhelyezkedésétől függ, hogy milyen típusú fogtömés lesz a leginkább megfelelő. A fényre kötő kompozit fogtömés óriási előnye, hogy a fogak eredeti színe és alakja visszaállítható. A kompozit fogtömés alapanyaga műgyanta, mely üvegszemcsékkel és porcelánszemcsékkel van megerősítve. A műgyanta rész ún. bis-GMA-t tartalmaz, mely túlérzékenységi reakciókat okozhat arra érzékeny egyéneknél illetve más negatív hatásokat is tulajdonítanak neki, ezért rendelőnkben bis-GMA mentes tömőanyagokat használunk.

A kék fény hatására a puha tömőanyag megköt és egy szilárd fogtömés jön létre.
Fényre kötő, ”szuperesztétikus” tömőanyaggal azonban nem mindig és mindenhol lehet tartós, hosszú évekig jól záró szigetelést biztosítani. Sokféle anyag áll rendelkezésre, bízza Ránk az éppen aktuális, helyes anyag kiválasztását!

Az inlay elsősorban őrlőfog felépítésekor alkalmazott technológia, amikor a fog letört, vagy a szuvasodás túlságosan nagymértékű. Az inlay egy olyan ragasztott fogtömés, mely egy szilárd betétet jelent. Lenyomatvétel után egyénre szabottan, fogtechnikai laboratóriumban készül, majd ezután kerül beragasztásra a fogüregbe.

Ami mindenkit érdekelhet